Hem  I  Professor Tommy Löbel Swing Band  I  Jennie Löbel & Swing Kings
Danser & Konserter   I  Cd-skivor I  Till arrangören  I  Kontakta oss


MUSIKEN SOM BANDEN "Jennie Löbel & Swing Kings" och "Professor Tommy Löbel Swing Band" spelar passar i många olika sammanhang. De hoppas kunna ge dig det du söker till din fest, restaurang, jazzklubb eller danstillställning.

Till dans
De spelar i dansvänliga tempon och lägger stor omsorg vid sitt val av kompmusiker, det måste svänga! De varvar mellan glada, snabba låtar och långsamma, stämmningsfulla så man får dansa nära. Banden är mycket populära bland foxstrottare och lindy-hopare / jitterbuggare som formligen förföljer banden var de än spelar.

På festen
När det är dags för fest, oavsett om det gäller företagsfesten, brölloppet eller femtioårsfesten passar de in. De ger era gäster något annorlunda och en glad stämmning till er fest och gillas av människor i olika åldrar. Att äldre människor är glada att swingen kommit tillbaka är kanske inte så konstigt. Men att de bland den yngre publiken betraktas som oerhört coola och hippa just nu är en våg som vi hoppas ska hålla


i sig länge. De skräddarsyr ett program som passar din fest och kan bland annat ordna:
-ett mindre band som spelar i entrén eller till välkomstdrinken.
-pianounderhållning under
middagen.
-fulltaligt band till dans eller konsert.
-uppträdanden med Sveriges bästa swingdansare.

På restaurang eller jazzklubb
Banden ger en spännande atmosfär till er restaurang eller jazzklubb. Tankarna förs lätt till rökig, sexig svartklubb à la 30-talets Harlem. En retrokultur går som en våg över USA just nu. Kläder, musik och dans är tradjazz- och swinginspirerat. Och Sverige hänger på. Å andra sidan kan banden ge en känsla av klass, flärd och lyx till er jazzklubb eller restaurang. Vita smokingar, svart flygel och guldklänning, vad sägs om det? Ta bara bort ljusstakarna, matgästerna brukar ha svårt att sitta still.

På jazzfestival
Det är ganska ovanligt med äkta swingband på jazzfestivaler idag och de spelar därtill en ovanlig swingrepertoir. På tradjazzfestivaler blir de ett lite modernare inslag i dixie-djungeln. Jazzfestivalens besökare vill ha variation, därför är de ofta uppskattade. I sammanhang där modern jazz dominerar är det deras traditionella melodier och äldre sound som skiljer dem från de andra.

På jippot
Är det dags för Stockholm Maraton eller annan torgfest, marknad eller invigning? De spelar glad musik så människor börjar dansa på gatorna. Varning för trafikstockning!