Simbas Kennel är en liten golden-kennel i hemmiljö, utanför Norrtälje. Jag som har kenneln kallas för Bettan och har haft Golden Retriever i 30 år.

Jag har regelbundet kullar på någon av mina tikar och är mycket mån om mina hundar och att de valpar jag säljer får ett gott hem. Jag säljer inte bara hunden, utan också en mångårig erfarenhet och mycken omtanke. Jag har genomgått en kurs i hundpsykologi för Anders Hallgren 1976 och Golden retriever-klubbens uppfödarutbildning 1998.

Jag älskar rasen och skulle aldrig byta. Golden är mjuka och lätta att ha att göra med. De är glada och både sällskapliga och självständiga. De är riktiga jakthundar och det märks på deras alerta aktivitet, även om man inte använder dem till jakt.


Mina golden är allround och kan användas till jakt, utställning, dressyr, sällskap och i avel. Naturligtvis är de hundar jag använder i avel friska och fria från de problem i höftleder, armbågar och ögon som är vanligt bland golden. Simbas kennel har alltid varit liten och idag har jag fyrafina tikar.


Birdcherrys Solens Gåta. Jag heter Lisa och är en härlig kraftigt byggd tik, intelligent och mycket sällskaplig. Favorithobby: söka efter grannarnas borttappade husdjur.
Läs mer om mig på Rasdata
.


Simbas Mc Queen. Jag är senaste tillskottet till kenneln och jag kallas för Inka.
Läs mer om mig på rasdata

 


Jag är uppvuxen med Cocker Spaniel och kan inte tänka mig att leva utan hundar. I slutet på 60-talet skaffade min syster Annika Hjälm sin första Golden Retriever. I hennes andra valpkull fanns min Simba - Honey Queen Charmer. 1975 blev hon grunden till Simbas Kennel och moder till flera generationer av mina golden.

Honey Queen Charmer - Simba. 7 hp, 3ck, 2:a-pris viltspårsprov. Mer info på Rasdata.
Simbas Mary Poppins
- Millie. 8hp, 5ck, höga betyg på retrievertest. Mer info på Rasdata.
Simbas Maple Leaf - Loppan. Flertal 1:a-pris på officiella utställningar. Best in show på en inofficiell utställning. Mer info på Rasdata.

Simbas Kennel har alltid bestått av 2-3 golden och de har, tillsammans med mina barn, varit min närmaste familj. Att gå ut i skogen med mina hundar ger mig lycka och lugn.


Elisabeth Hofgren
Googla för aktuella uppgifter

Jennie har byggt siten
Läs mer om golden på Goldenklubben